Η Ο.Π Ακτινιδίου είναι παρακλάδι του Α.Σ. Πυργετού ενός συνεταιρισμού που πατά σε γερές οικονομικές και οργανωτικές βάσεις που δραστηριοποιείται στους πρόποδες του Ολύμπου στον εύφορο κάμπο που δημιουργείται το δέλτα των εκβολών του ζωοδότη ποταμού Πηνειού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Με το πέρασμα των χρόνων και αφού αφουγκράστηκε τις απαιτήσεις της αγοράς για επώνυμα προϊόντα που προέρχονται από δυνατή παραγωγική βάση προέκυψε μια ομάδα 45 ατόμων με αγάπη μεράκι και κοινούς στόχους στην καλλιέργεια του ακτινιδίου.

Επιδίωξη όλων μας είναι αξιοποιηθεί η γνώση και εμπειρία πάνω στην καλλιέργεια του ακτινιδίου που υπάρχει από το 1989 χωρίς να κλείνουμε μάτια και αυτιά στις σύγχρονες προσταγές της δενδροκομίας, παράγοντας φρούτα εξαιρετικής ποιότητας, ασφαλή για τον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Περήφανοι για την ιστορία μας, ατενίζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία, καθώς, όπως πολύ σωστά έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «ουδέν κακόν αμιγές καλού».
Με αυτό εννοούμε ότι οι πρόσφατες μεγάλες οικονομικές ανακατατάξεις, που επηρέασαν τόσο βαθιά και τη χώρα μας, ευτυχώς, έστω και αργά, μας έκαναν όλους στην Ελλάδα να συνειδητοποιήσουμε ότι μια χώρα χωρίς ισχυρή αγροτική παραγωγή είναι κατά βάση μια χώρα φτωχή, γιατί δεν μπορεί να θρέψει σωστά του κατοίκους της. Παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ως λαός και ως παραγωγοί, γνωρίζουμε καλά από όλη την μεγάλη ιστορία μας ότι ο σεβασμός στη φύση και οι σωστές μέθοδοι καλλιέργειας δημιουργούν ένα ανώτερο αγροτικό προϊόν, το οποίο διαχρονικά έχει φέρει, και θα συνεχίσει να φέρνει, πλούτο και ευημερία, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Κάθε φορά που φυτεύουμε ένα μικρό σπόρο στο έδαφος, ή βοηθάμε με την κατάλληλη φροντίδα ένα μικρό δέντρο να δώσει τον καλύτερο καρπό που μπορεί, γνωρίζουμε ότι κάνουμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.